Pyhä Birma

Pyhä birma on sisäkissa, joka rakastaa ulkoilua ja tarvitsee omistajansa seuraa ja huomiota. Sosiaalisena kissana se tulee yleensä, mutta yksilöllisesti, toimeen muiden lemmikkien ja lasten kanssa. Pieni ripaus itämaisuutta tekee birmasta vastustamattoman persoonan. Se on leikkisä, sopivasti puhelias, seurallinen ja lojaali. Samalla sillä on taito liikkua tarvittaessa kulisseissa, olla läsnä juuri sen verran että tulee huomatuksi. Mikään ei tunnu niin mukavalta kuin se pieni yllättävä pusku sääressä, ”olen tässä”. Jossain onkin todettu pyhästä birmasta, että se on paras ystäväsi ikinä.

Birma on utelias ja avoin tutustumaan kaikkeen uuteen. Samoin se on yleensä hyvin käyttäytyvä ja sopeutuva näyttelykissana, karavaanareiden matkassa tai purjehtijoiden mukana. Birma on ensimmäisenä valmis mökkireissuille tai kävelyretkelle valjaissa.

Birma kuitenkin pitää myös rauhasta ja hiljaisuudesta, joten sillä pitäisi olla aika ajoin mahdollisuus vetäytyä omaan rauhaan ja hiljaisuuteen. Yksin birma ei yleensä viihdy pitkiä aikoja. Ollakseen onnellinen sillä on oltava seuraa joko perheenjäsenistä tai muista lemmikeistä. Koirienkin kanssa birmat tulevat yleensä hyvin toimeen, mutta sillä edellytyksellä, että koira “osaa käyttäytyä”. Birma ei nimittäin pidä siitä, että sitä yritetään ajaa takaa tai jahdata.

http://birma.fi/pyha-birma/legenda-ja-historiaa/

Pentu lista